top of page

Skal du med på TikTok bølgen?

TikTok annoncering er for alvor landet i Danmark og det er nu du skal slå til, hvis du vil tage del i alle fordelene du får, som first mover på platformen.

TikTok er et ungt medie, som indtil videre har et begrænset antal af danske annoncører på platformen. Sagen er nemlig at kun enkelte danske bureauer har fået adgang til at kunne annoncere på platformen.


Det betyder at du lige nu, med det rette bureau, kan trænge ind på et blue ocean marked, med lave annoncepriser og gode chancer for at få opmærksomhed fra din målgruppe.


Læs med her og bliv klogere på hvorfor TikTok skal være din næste PPC-kanal.

Hvad er TikTok

Tiktok er et af de hurtigst voksende sociale medier i hele verden, og har i skrivende stund intet mindre end 1. milliard aktive brugere i måneden. Hvilket gør mediet til det mest anvendte i hele verden, efterfulgt af Facebook, Instagram og YouTube. Alene i Danmark rummer platformen 1.1 millioner aktive brugere og tallet er kun stigende.

Platformen er til en vis grad en god blanding af Instagram, YouTube og Snapchat. Appen er videobaseret og formen er små videoer på op til 60 sekunder, hvor der kan tilsættes musik, lydfiler, tekst, filtre, animationer eller emojis.

Et hurtigt kig i appen vil vise at kreativitet er alt afgørende for at få succes på platformen.


Hvorfor annoncere på TikTok?

Du har måske et billede af TikTok, som en danse-app for børn, men platformen byder på MEGET MERE end dansende børn.

TikTok har et kæmpe publikum i voksenalderen og mange kendte anvender flittigt appen. Det ældre segment er med andre ord begyndt at fylde en markant del af brugersegmentet på TikTok. Hvilket kun er et endnu større incitament til at overveje TikTok, som din næste PPC-kanal.

Se bare nedenstående graf over aldersfordeling af TikToks brugere i USA.


Andre incitamenter er naturligvis den lave konkurrence, du vil finde på det danske marked. Derfor vil du kunne få en masse eksponering til fornuftige priser. Udover en lavere CPC og CPM, ser vi også en langt bedre CTR og engagement på TikTok.


TikTok er ligeledes et af de medier, som resulterer i de bedste engagement rates af mikro influencers. På Instagram ses der en engagement rate på 3,8%, hvor den på TikTok ligger på 17,9%.Derudover tapper mediet ind i en anden tendens: VIDEO. Brugerne foretrækker videoindhold. Ifølge en spørgeskema undersøgelse fra Hubspot ønsker forbrugeren i langt højere grad at se videoindhold fra deres foretrukne brands.


Hertil er TikTok et ideelt medie, da det giver mulighed for at lave korte videoklip og tilføje populære sange, effekter, klistermærker eller hashtags. Derudover kan du tilføje autencitet til dit brand med user-generated content.


Hvilke muligheder tilbyder TikTok?

TikTok byder på flere nye annonceringsmuligheder, men hvis du har en smule kendskab til Facebooks annonceredskaber – er du heldigvis ikke på hel barbund.


Dit TikTok eventyr starter med opsætning af deres pixel, der gør det muligt for dig at tracke, ramme og målrette dine kampagner til de rigtige brugere.

TikToks annonceplatform minder i høj grad meget om Facebooks. Her har du mulighed for nemt at målrette mod relevante segmenter, vælge placeringer, planlægge tidsperiode og budget.


"Don't make ads make TikToks"

Indtil videre opererer TikTok med fem forskellige kampagnetyper, der tilbyder forskellige muligheder og fordele – alt efter hvad dit mål er:


· In-feed ads

· Brand Takeovers

· Top view Ads

· Branded lens

· Hashtag challenges


I øjeblikket skal du som annoncør have adgang til platformen gennem en TikTok repræsentant, men det vil nok ændre sig i takt med platformen vokser.

Sådan rangerer TikTok annoncer


Selvom TikTok holder kortene tæt ind til kroppen om hvordan deres annonce algoritme fungerer, er det muligt at se tendenser blandt annoncører for at få en ide om hvordan TikTok rangerer annoncer.


Som på nærmest alle andre annonceplatforme er rangeringen af annoncerne overordnet en kombination af annonce relevans, annonce kvalitet og bud pris.

På TikTok er der dog en tendens at til trods for bud pris er vigtig, er at annonce kvaliteten helt essentiel for at din annonce vil blive vist mere på platformen. Pointen er at bedre annoncer skaber mere engagement og skaber større afkast.


TikTok siger selv at engagement også er en afgørnede faktor. Annoncer der får flere likes, delinger og kommentarerer, vises oftere på platformen. Og endnu bedre, annoncer der har en høj "Watch time" eller "Watch loop" (antal af gange brugere ser en video på TikTok) får yderligere visninger.


Kom i gang med TikTok annoncering


TikTok er i gang med en kæmpe rejse – ikke bare i Danmark, men i hele verdenen. Hvad enten du gerne vil skabe brand eller omsætning kan TikTok være relevant for netop din virksomhed.


TikTok tilbyder en platform med mindre konkurrence (=lavere annoncepriser), lavere CPM sammenlignet med andre platforme og fremhæver godt kreativt indhold, som bringer bud omkostningerne yderligere ned.


I takt med TikTok vokser vil vi højest sandsynligt se at platformen bliver langt mere tilgængelig for virksomheder at få adgang til, samtidig med at nye annonce formater og analyse redskaber. Den vækst vil også øge konkurrencen om annonce pladserne, så det er bare med at hoppe på TikTok bølgen nu.


留言


Blog

D I G I T A L  M A R K E D S F Ø R I N G  I  F O R B R U G E R A D F Æ R D  I  K O M M U N I K A T I O N

bottom of page