top of page

Øg din CTR i søgeresultatet med Rich Snippets


I SEO-verdenen findes der flere forskellige måder, hvorpå du kan optimere dit indhold, så din hjemmeside dukker op som det første i SERP’en (søgeresultatet). Får du optimeret dit indhold hele vejen til side 1, er det vigtigt at brugeren rent faktisk ser og klikker på dit link. Du vil jo nødigt spilde alt den tid, ressourcer og penge det koster dig, at lave et godt stykke SEO-arbejde.

Heldigvis er der hjælp at hente med Rich Snippets!

Måske har du lagt mærke til at nogle resultater på Google bliver vist med flere informationer, ratings eller billeder. Disse ekstra informationer kaldes Rich Snippets. Rich Snippets hjælper altså med at øge din synlighed i søgeresultatet, og øger dermed sandsynligheden for at brugeren klikker sig videre ind på din hjemmeside. Ret smart, ikke?

I dette indlæg kan du blive klogere på Rich Snippets, struktureret data - og hvordan du selv kan implementere det på din hjemmeside.

Hvad er Rich Snippets/struktureret data?

Som almen bruger af internettet kender man muligvis ikke til begrebet Rich Snippets eller struktureret data, men bliver ofte eksponeret for det og gør brug af det ubevidst, når man surfer på nettet.

Man ser nemlig eksempler på Rich Snippets i næsten alle Google søgninger. Rich Snippets kan rumme alt fra f.eks. produkt priser til visualisering af ratings, automatisk oprettelse af kalender begivenheder, FAQ-lister eller andre udvidede informationer om søgningen.

Rich Snippets er en del af struktureret data, som er et redskab Google anvender til at forstå din hjemmeside bedre. Struktureret data består af en HTML-kode, der placeres i kildekoden på din hjemmeside. I koden er der forskellige definitionstyper/kategorier, der kan læses af Google og gør det nemmere for deres crawlers, at forstå hvad din hjemmeside egentlig handler om.


Med specifikke tags i den strukturerede data kan du selv kommunikere til søgemaskinerne, hvad der skal vises i søgeresultatet. Dette kaldes for et mark-up. Mere om det senere.


Eksempel på en FAQ Rich Snippet

Hvorfor er struktureret data vigtig for din hjemmeside?


I forhold til SEO har Google meldt ud at struktureret data ikke øger ens placering i søgeresultatet. Nogle påstår dog selv samme, da man med struktureret data giver søgemaskinen mulighed for at spytte nogle bedre søgeresultater ud til brugerne. Om ikke andet kan struktureret alligevel give dig en række fordele.


Skil dig ud fra konkurrenterne

Virksomheder kæmper på Google om at få størst organisk vækst. Derfor gælder det om at differentiere sig i søgeresultatet. En catchy titel er efterhånden langtfra nok! I mange tilfælde vil struktureret data øge din synlighed i søgeresultatet med enten Rich Snippets eller som uddrag i form af Google Knowledge Graph.

Øg din CTR og organiske trafik

Den øgede synlighed kan være med til at øge din CTR til hjemmesiden. Mange brugere bliver mere opmærksomme på links, der skiller sig ud i søgeresultatet eller ligefrem foretrækker links, hvor der er tilføjet Rich Snippets.


Ved at øge klikraten til din hjemmeside, øger du naturligt den organiske trafik til siden. Det opfanger Google og begynder at tænke ”Der må være noget relevant og godt på den side”. Hvilket kan hjælpe dig til højere placeringer i søgeresultatet.


Der er dog en bagside af medaljen. Den øgede information i søgeresultatet kan betyde at brugeren ikke besøger din hjemmeside. Måske finder brugeren allerede svaret blot ved at foretage søgningen og har derfor ikke incitament til at klikke sig videre.

Hvordan implementerer jeg struktureret data?

Du kan implementere struktureret data på din hjemmeside på flere forskellige måder. I denne guide vil jeg vise dig 2 måder det kan gøres på:

  • Ved at benytte et Wordpress plugin

  • Manuelt med Google data mark-up helper

I gennemgangen vil jeg illustrere hvordan du kan implementere forholdsvist en FAQ Rich Snippet og ekstra virksomhedsoplysninger til dit indhold.


FAQ Snippet

Du kender sikkert FAQs fra webshops, når du leder efter svar på dine spørgsmål. Denne funktion har du ligeledes mulighed for at implementere i dit indhold, så den bliver vist i søgeresultatet på Google.

Med FAQ schemaet bliver dit indhold langt mere synligt i søgeresultatet, da dit link kan blive helt op til 4 linjer længere og inkludere helt op til 10 spørgsmål samt svar. Det giver altså dit link en meget større opmærksomhed og presser de andre søgeresultater længere ned på siden. Hvilket (essentielt) giver flere kliks til dig!

FAQ snippet/schema i Googles søgeresultat Der findes et hav af forskellige plugins til WordPress, der tilføjer strukturerede data til din hjemmeside. Nogle plugins er udviklet til specifikke formål, som f.eks. til at opmærke opskrifter til madblogs.

Her finder du et par plugins:

Implementering af FAQ snippet med Structured content plugin

I denne guide vil jeg gennemgå, hvordan du implementerer en FAQ snippet med pluginnet Structured content.

Med pluginnet har du mulighed for at lave 5 forskellige data mark-ups:

  • FAQ-side

  • Job opslag

  • Event

  • Kursus

  • Person

Eksempel på Rich Snippet med kursus

Stil de rigtige spørgsmål

Men før du går i gang med at implementere din FAQ snippet bør du gøre det klart hvad den skal indeholde, for at den skaber værdi for brugerne (og dermed øget CTR til dig).


Det er ofte på Google brugerne lufter deres problemstillinger, og du har også mulighed for, at snuse dig frem til de spørgsmål dine brugere ligger inde med. Ved klikke dig ind på Google Search Console kan du finde alle de spørgsmål dine brugere har stillet og derefter er havnet på en af dine undersider.

Du finder spørgsmålene ved at klikke på:

1. Nyt / New

2. Forespørgsel / Query

3. Skriv ”Hvad”, ”hvorfor” eller ”hvordan” og søg

Derefter skulle en række spørgsmål gerne dukke op. Herefter har du mulighed for at klikke på ”sider” for at se hvilke sider, der relaterer sig til spørgsmålet – og dermed får du også en indikation på, hvor det kan være smart for dig at implementere en FAQ.


Sådan du opretter du din FAQ

Med spørgsmålene og svarene på plads er det blevet tid til at opsætte din FAQ snippet. For at finde Structured content pluginnet, skal du logge ind på din Wordpress account, gå til plugin og søge efter Structured content. Download pluginnet og aktiver dette. Så er du klar til at gå i gang.

1. Først og fremmest - overvej hvor det vil give mening for dig at implementere en FAQ. Det kunne være på en underside eller et blogindlæg. Essentielt bør du implementere det på en side, hvor du ligger placeret på side 1 med et søgeord. Jo højere på side 1- jo bedre, da det skaber øget opmærksomhed til linket.

2. Med pluginnet installeret og den rigtige side klar, kan du hurtigt komme i gang. Klik på det røde ikon, der er blevet tilføjet til din Wordpress værktøjskasse i den visuelle del. Her kan du vælge en af de 5 muligheder.

3. For at oprette en FAQ vælg enten ”single” eller ”Multi FAQ”. Jeg vil anbefale at oprette en Multi FAQ med mindst 3 spørgsmål, for at kunne skabe værdi til læseren og opmærksomhed til dig i søgeresultatet.

4. Indtast dine spørgsmål og svar i pop-up tabellen


5. Gem og offentliggør din side


6. Ha' tålmodighed – efter noget tid dukker din FAQ ofte op i søgeresultatet.

Har du ikke tålmodighed kan du anmode Google om at opdatere din side. Det gør du ved at gå ind på Google Search Console. Søg på din URL, den side du lige har opdateret, og klik på ”Anmod om indeksering”


....Og så simpelt et det faktisk implementere et FAQ snippet på din hjemmeside med et Wordpress plugin.

Implementering af ekstra virksomhedsoplysninger med Google Mark-up helper

Er du ikke så meget til plugins, kan du give dig i kast med den manuelle opsætning af Rich Snippets. Det er faktisk ikke så uoverskueligt, når Google hjælper dig.


2. Indtast din hjemmeside og vælg ”Local Business”


3. Tag/marker de oplysninger Google efterspørger. Når det er gjort klik ”Create HTML” i højre top

4. Kopier den genererede JSON-LD-kode og indsæt den i din kildekode på din hjemmeside eller i Google Tag Manager


5. Gem og offentliggør din side


6. Igen, ha' tålmodighed eller anmod Google om at opdatere din side for at få hurtigere syn for sagen.

Sådan! Du har nu implementeret ekstra virksomhedsinformationer på din hjemmeside, som Google nu kan vælge at vise i søgeresultatet.


Test om dine Rich snippet er opsat korrekt

For at teste hvorvidt den strukturerede data er opsat korrekt kan du bruge Googles Structured Data Testing Tool. Med denne side kan du tjekke din strukturerede data for eventuelle fejl.


For at teste din kode skal du blot indsætte den i feltet ”Code Snippet” og klikke ”Run Test”. Hvis der ikke dukker nogle fejl op, kan du roligt implementere den på din hjemmeside.

Du kan også teste koden efter du har implementeret den strukturerede data. Det gør du ved at indtaste din hjemmeside og løbe testen igennem. Google guider dig hvis der skulle være nogen fejl i din kode.


OBS. Du skal være opmærksom på at selvom du har implementeret struktureret data korrekt, er det ikke ensbetydende med at dit indhold dukker op i søgeresultatet med ekstra stjerner, billeder eller andre Rich Snippets. Google vælger nemlig hvilket indhold Rich Snippets vises på. Desuden kræves det at dit søgeord er placeret på side 1, før Google viser dit indhold med Rich Snippets. Men lad det ikke holde dig tilbage!

You made it!

Du kom igennem min mini guide.

Jeg håber den har gjort dig nysgerrig på mulighederne og givet dig lyst til at kaste dig over struktureret data. Jeg har selv oplevet positive resultater med Rich Snippets i mit SEO-arbejde i form af øget CTR, organisk vækst og bedre rankings i SERPS.


God arbejdslyst!

Comments


Blog

D I G I T A L  M A R K E D S F Ø R I N G  I  F O R B R U G E R A D F Æ R D  I  K O M M U N I K A T I O N

bottom of page