top of page

Opsæt Facebook pixel med GTM og få gang i retargeting

For at følge op på mit foregående opslag om Google Tag Manager (GTM) vil jeg her gennemgå, hvordan du reelt kommer i gang med at opsætte brugbare tracking scrips på din hjemmeside. Mere specifikt vil jeg gennemgå hvordan du opsætter Facebook pixel til din hjemmeside med GTM.

Hvorfor lige Facebook pixel tænker du måske?

Generelt er det helt essentielt at du har en plan for dine besøgende på din hjemmeside. Den indkomne trafik skal jo gerne munde ud i konverterende brugere. Du vil jo nødigt spilde alt den tid, ressourcer og penge det koster dig at lave et godt stykke SEO-arbejde.

Derfor er det vigtigt du har en plan for de besøgende, der ikke gør det du vil have dem til – at foretage et køb. OG det er her Facebook pixlen bliver relevant for dig!

De besøgende har allerede vist interesse for din hjemmeside, men fandt måske ikke lige det de ledte efter eller søgte blot efter inspiration. Tidspunktet var måske dårligt? Ja årsagerne kan være mange. Men disse besøgende vil du gerne have mulighed for at komme i kontakt med igen gennem retargeting kampagner. Det gør Facebook pixlen muligt.


Hvad er en Facebook pixel?


Du har nok allerede selv oplevet at få vist annoncer på Facebook for en hjemmeside du har besøgt. Det kaldes retargeting, og fungerer ved at virksomheden bag hjemmesiden har installeret den såkaldte Facebook Pixel. Facebook pixel er en sporingskode, der opsamler data om dine besøgende. Koden gør det muligt at bruge dataen til at lave målrettet annoncering mod brugere, der har besøgt din hjemmeside.


Hvad kan du bruge Facebook pixlen til?


Med Facebook Pixlen kan du bruge informationer om hvilke brugere, der har været inde og besøge din side, til at vise målrettede annoncer til de pågældende brugere på Facebook. Der betyder at hver gang en Facebook bruger besøger din side, tilføjes de til en særlig målgruppe, som du kan oprette i Facebook Business Annonceadministrator. Hvorefter du kan oprette særlige annoncer til de enkelte målgrupper. Mere om det i et andet opslag!

Sådan implementerer du Facebook Pixel med GTM


Det lyder alt sammen meget godt. Men hvordan installerer du egentlig din Facebook Pixel? Når du først har implementeret Google Tag Manager er processen ret simpel og fået en Facebook Business Manager profil til din virksomhed. Hvis du endnu ikke har fået den installeret kan du læse hvordan du gør i dette opslag.


1. Først og fremmest skal du logge ind på din Google Tag Manager Konto


2. Vælg containeren for din hjemmeside og klik Tilføj et nyt tag/Add a new tag3. Klik på Brugerdefineret HTML-tag/Custom HTML Tag og navngiv derefter tagget
4. Klik ind på Facebook, gå til din Facebook Business Manager side og find Hændelsesadministrator siden


5. Klik på ”kom i gang” der fremgår som den første mulighed under datakilder


6. Vælg opsæt og derefter Føj manuelt pixelkode til website, kopier hele koden7. Gå tilbage til GTM og indsæt koden i HTML-containeren.


8. Klik på rullemenuen Advancerede indstillinger/advanced settings og vælg en gang per side/once per page under Indstillinger for tagudløsning/Tag firing options


9. Under Udløs på/fire on skal du vælge Alle sider/All pages og klik derefter gem


10. For at tjekke Pixlen er indsat korrekt og udløses ved besøg. Gå til GTM forsiden og klik på Forhåndvis/preview


11. Gå derefter til din hjemmeside, der skulle der gerne komme en boks forneden af skærmen, hvor det fremgår at dit tag er blevet udløst. Du kan også tjekke dette med Google Tag Assistant.12. Er alt ok, så klik på Opret tag/create tag og beskriv kort de ændringer du har foretaget.


Er din Facebook pixel opsat korrekt?

For at få hurtigt bekræftet at din Facebook pixel er installeret korrekt kan du downloade en chrome extention – Facebook Pixel Helper. Den giver en klar melding om hvorvidt din Facebook pixel er aktiv. Med den kan du også tjekke om andre har fået installeret deres pixler korrekt.


Sådan - Du har opsat dit første sporringsscript og er klar til at opsætte din første retargeting kampagne! Mere om det en anden gang.Comentarios


Blog

D I G I T A L  M A R K E D S F Ø R I N G  I  F O R B R U G E R A D F Æ R D  I  K O M M U N I K A T I O N

bottom of page